Annons

Annons

Annons

Ishockey

HC Dalen förlänger med backen: ”Tagit flera steg framåt”

Värmlänningen Karl Jonsson kom till Dalen inför säsongen. I Norrahammar har han gjort det så bra att det nu blir en fortsättning i klubben.

Karl Jonsson blir Dalen trogen även nästa säsong.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Den 22-årige backen med två allsvenska säsonger i BIK Karlskoga på meritlistan hoppade förra säsongen runt i fyra olika klubbar. Förutom Karlskoga blev det också spel i Hockeyettan med Borås, Kumla och Lindlöven. Inför den här säsongen skrev han på för en fjärde klubb i ettan, nämligen HC Dalen. Där kommer Karl Jonsson bli kvar även nästa säsong. Han har förlängt sitt kontrakt med Norrahammarsklubben.

Annons

Annons

– Karl har gjort det bra under säsongen och har framförallt mot slutet av säsongen tagit flera steg framåt och blivit en viktig spelare i vår backbesättning. Han har mycket kvar att visa upp och det är vi säkra på att vi kommer att få se framöver, säger Dalentränaren Pelle Gustafsson till klubbens hemsida.

– Det känns såklart väldigt roligt att få stanna kvar ytterligare en säsong i HC Dalen. Jag trivs väldigt bra i staden, laget och med tränarna och det känns verkligen som att vi har något bra på gång, säger Karl Jonsson.

Jonsson har den här säsongen spelat 42 matcher och gjort sju (2+5) poäng.

Annons

Annons

Till toppen av sidan