Annons

Annons

Innebandy

Hovslätt kan avgöra – JP/Jnytt sänder onsdagens kvalmatch mot CL98

Efter 7–3 i den första matchen har Hovslätts IK ett grepp om kvalserien till allsvenskan.

På onsdag kan man avgöra och JP/Jnytt sänder matchen mot CL98 för dig som är, eller blir, prenumerant.

Hovslätts IK kan avgöra playoff-serien mot CL98 på onsdag kväll.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Martin Andersson

Annons

Hovslätts IK har tagit ett steg närmare allsvenskt spel i innebandy. Seger i den första play off-matchen mot CL98 gör att man redan på onsdag kan avgöra kvalserien och gå vidare till nästa steg.

JP/Jnytt sände det första mötet och kommer även sända onsdagens match för dig som är, eller blir, prenumerant. Matchen startar 20.00 och sändningen startar fem minuter innan.

Annons

Annons

LIVE-TV onsdag 19.55: Se Hovslätts andra match i kvalet till Allsvenskan här

Den första kvalmatchen inleddes tillknäppt, men i den tredje perioden lossnade det för båda lagen. Hela nio mål blev det i den sista tredjedelen där Hovslätt gjorde flest och vann med 7–3.

Lördagens seger innebär att om man även tar hem onsdagens match så är Hovslätt klart för sista kvalserien där man antingen kommer möta FBC Kalmarsund eller Ledberg.

Skulle CL98 vinna på onsdag så väntar en tredje och direkt avgörande match på lördag, som även den sänds på JP/Jnytt.

Fakta

Kval till allsvenskan match 1 av 3

Hovslätts IK–CL98 7–3 (1–0, 0–0, 6–3)

Första perioden: 1–0 (9.08) Teddy Hultberg (Sebastian Jakobsson)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2–0 (4.08) Martin Bärbäck, 2–1 (4.31) Hugo Lindeborg (David Carrington), 3–1 (6.39) Marcus Hamrin (Melwin Knuthas), 3–2 (11.23) Gabriel Adamsson (Jonathan Karlberg), 4–2 (13.12) Teddy Hultberg (Sebastian Jakobsson), 5–2 (16.07) Andreas Nordh (Viktor Ylenfors), 6–2 (16.30) Simon Eriksson (Adam Bäck), 7–2 (18.33) Melwin Knuthas (Andreas Jonson), 7–3 (19.29) David Carrington (Hugo Gyllensten)