Annons

Annons

Annons

Jönköping

TV: Full fart på grisfarmen efter svåra branden – men nu hotar skenande priser: ”Man kan bromsa eller gasa”

I januari 2008 totalförstördes ladugården på Näs Andersgård ute på Visingsö. Ett våldsamt brandförlopp gjorde att drygt 300 djur fick sätta livet till.

Nu, fjorton år senare, är det fullt ös på gården igen med en ny generation delägare, som trots ökande omkostnader ser ljust på framtiden i familjeföretaget.

I de moderna djurstallarna hos Sara Lantz och Jimmy Svensson på Näs Andersgård finns nu 840 grisar. När de köps in väger de cirka 20 kilo. När de når en slaktvikt på maximalt 125 kilo är det dags för dem att lämna gården.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons

På gårdsplanen kommer rottweilern Atlas och hälsar glatt välkommen. Senast tidningen besökte Näs Andersgård var det allt annat än klang och jubel. Det var morgonen efter att djurstallarna för de cirka 330 grisarna hade brunnit ner, räddningstjänsten gick och eftersläckte i pyrande högar av foder och byggmaterial. Lukten var en blandning av griljerad skinka och överstekt bacon. Grisuppfödare Jimmy Svensson ställde tappert upp, och svarade så gott han kunde i den svåra stunden.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan