Annons

Annons

Annons

Jönköping

JP/Jnytt räckte inte hela vägen – GP blev Årets dagstidning: ”Vi är jättestolta”

Jönköpings-Posten och Jnytt nominerades nyligen till ”Årets Dagstidning - helhetspriset” – men det blev ingen seger.

– Vi är jättestolta över att ha varit nominerade, men tyvärr gick det inte hela vägen, säger Herman Nikolic, chefredaktör på JP/Jnytt.

”GP har gjort ett fantastiskt år och varit jätteduktiga”, säger Herman Nikolic. 
Till vänster i bild är Christofer Alqvist från GP.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Jönköpings-Posten och Jnytt har genom olika reformer och ägarbyte lyckats vända en negativ trend till att bli nominerad till Årets dagstidning. Tillsammans med Jönköpings-Posten och Jnytt var även Göteborgs-Posten och VK Media nominerade. Det blev till slut GP som tog hem priset.

– Det är bara att gratulera, GP har gjort ett fantastiskt år och varit jätteduktiga. Det är väl förtjänt såklart, säger Herman Nikolic.

Annons

Annons

Motiveringen lyder:

”Med fullt förtroende för medarbetarna och den redaktionella kraften lyckades två bli en och så mycket bättre. Tillsammans blev Jönköpings-Posten och Jnytt piggare, lönsammare och kunde äntligen vända en negativ trend som pågått i 20 år.”

Att bara vara nominerad till det finaste priset för dagstidningarna menar Herman Nikolic är en stor ära, men han menar också att det är viktigare med en bra journalistisk anda och närhet än att få priser.

– Vi ska vara först med nyheterna för Jönköpingsborna, vara på plats och ha våra lokala invånare med i publiceringarna. Vi gratulerar GP och tar nya tag nu. Nästa år tar vi dem! avslutar Herman Nikolic samtalet med från prisgalan på Berns i Stockholm.

LÄS MER: JP/Jnytt kan bli Årets dagstidning: ”Fantastiskt roligt”

Herman Nikolic, chefredaktör på JP/Jnytt.

Bild: Robert Eriksson

Bild från prisceremonin. FOTO: Pär Grännö

Annons

Bild från prisceremonin. FOTO: Pär Grännö
Bild från prisceremonin. FOTO: Peter Svärd

Annons

Annons

Till toppen av sidan