Annons

Annons

Annons

Jönköping

Här är historien bakom kebabens väg till Jönköping: ”Vet att vi var en av de första”

Kebabens bakgrund och uppkomst är insvept i mystik. Det finns källor som pekar på 1300-talet i nuvarande Turkiet. Men vem var det egentligen som tog den i dag så populära maträtten till Jönköping? JP/Jnytt har snackat med ett par av stans kebabpionjärer.

– Jag vet att vi var en av de första, säger Martin Inal, delägare till pizzeria Biblos i Huskvarna.

Jag vet att vi var en av de första, säger Martin Inal, delägare till pizzeria Biblos i Huskvarna.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Kebab, döner, shish kebab, gyros, cevapi, shawarma. Kärt barn har många namn och i dag, torsdag den 5 maj, uppmärksammas den populära maträtten lite extra i och med firandet av internationella kebabdagen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan