Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Asserholt lämnar HV - ersättaren redan klar: ”Smickrande att få uppdraget”

Jenni Asserholt lämnar sin roll som sportchef för HV:s SDHL-lag. Men en ersättare är redan klar.

– Det är naturligtvis tråkigt att duktiga medarbetar väljer att sluta, säger HV:s klubbdirektör Johan Lindbom.

Text: 

Bild: Pär Grännö

Annons

Jenni Asserholt kom till HV71 som spelare inför säsongen 15/16. Efter tre år som tränare har hon varit anställd i klubben och den senaste tiden sportchef för SDHL-laget. Men nu är tiden i klubben slut.

– Det är naturligtvis tråkigt att duktiga medarbetare väljer att sluta men Jenni väljer en annan bana i yrkeslivet och vi kan bara önska henne lycka till och tacka henne för sin tid i HV71, säger HV:s klubbdirektör Johan Lindbom i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Klubben har redan nu gjort klart med Asserholts ersättare. Det är Peter "Humlan" Hammarström som blir ny sportchef. Hammarström blev assisterande tränare i SDHL-laget förra säsongen, men nu får han alltså en roll till. Ja, för han kommer att kombinera rollen som sportchef med att fortsätta vara assisterande tränare.

– Givetvis smickrande att få uppdraget. Jag har haft ett väldigt roligt och utvecklande år med tjejerna i laget. Nu ser jag fram emot att ta mig an den nya uppgiften som blir att bygga ett slagkraftigt lag till nästa säsong, säger Hammarström.

Hammarström har precis kommit hem från semester och inte börjat med sportchefsrollen än. Han kommer att gå parallellt med Asserholt till augusti då han tar över rollen själv.

– Jag är just nu inte så insatt i vad som händer i truppen men jag ska jobba nära Asserholt nu och sätta mig in i truppbygget och hur rollen fungerar.

– ”Humlan” har kommit in med oerhört mycket erfarenhet och ett positivt ledarskap och varit väldigt uppskattad i laget. Han har ett driv om att utveckla damhockeyn i HV71 och vi är övertygade om att han är rätt person att leda den, säger Johan Lindbom.

Jenni Asserholt har varit i HV71 sedan 2015. Nu går hon vidare i sin karriär.

Annons

Peter "Humlan" Hammarström tar över rollen som sportchef för SDHL-laget.

Bild: Pär Grännö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan