Annons

Annons

Annons

Våg av skadegörelse i Mullsjö

Anrika parken vandaliserad – igen: ”Man är ju på väg att ge upp”

Knäckta arm- och ryggstöd, avbrutna bordsben, förstörd belysning och möbler som välts omkull – Margaretaparken har utsatts för flera sabotage under våren. Nu känner föreningen Parkens vänner att de måste ryta ifrån.

– Vi alla måste göra vad vi kan för att stoppa detta, betonar ordförande Bengt Ragnar.

När Mullsjöbon Hjalmar Fagerström förlorade sin 17-åriga dotter Margareta under 50-talet anlade han en park till hennes minne. Genom åren har den utsatts för vandalism i olika grad. Efter den senaste skadegörelsen har Parkens vänner fått nog. Eva Ragnar Ahlberg och Bengt Ragnar från föreningen är bestörta. ”Det är fruktansvärt hur någon kan med att göra så här”, tycker Eva.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Förra sommaren varnade polisen för att Margaretaparken riskerade att bli ett tillhåll om inte belysning sätts in snarast. Detta efter att parken drabbats av skadegörelse och ovälkomna besökare vid upprepade tillfällen. Då startade den ideella föreningen Parkens vänner, som sedan tio år tillbaka ansvarar för restaureringen och den dagliga skötseln, en insamling. Efter att flera donationer kommit in, varav en var extra omfattande, hade de ekonomi nog att montera belysning.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan