Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

”Bolaget” blev räddningen för mikrobryggeriet: ”Hela marknaden tvärdog”

2019: 1 300 liter, 2021: 8 700 liter. Det går bra nu, för Wetterstadens bryggeri i Spikbygget utanför Hok.

– Och prognosen är att vi 2022 kommer att dubbla omsättningen igen, säger Åke Svensson som, med hjälp av en kompanjon och familjen, sköter verksamheten på kvällar och helger.

Var befinner sig ölen i jäsningen? Åke Svensson kontrollerar jästhalten inför nästa moment i processen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Gunnar Höglund

Annons

En kompis ser en annons om två rostfria mäskkärl som finns till salu uppe i Stockholm. Ett klipp om man kan hämta dem tillräckligt snabbt – med hjälp av andra kompisar. Förra kollegan, Mikael Abdellah konstruerade en mottrycksdriven buteljeringsanläggning. Och Åke själv har nyligen fått färdigt en kross för att kunna mala korn och råg – viktiga råvaror i öltillverkningen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan