Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nya fenomenet i Jönköpings skolor – barn under 15 år ”vapear”: ”Finns en rädsla”

Användning av e-cigaretter, eller Vapes som det också kallas, har ökat kraftigt bland yngre tonåringar i Sverige. Något som Fältgruppen i Jönköping också har erfarit det senaste. Minderåriga säljer till andra minderåriga och användningen sker på öppen gata.

– Det är massor av olika kemikalier i vätskan som främst påverkar lungorna. Vissa säger att det kan vara minst lika farligt som nikotinet, säger fältsekreterare Elin Söderlund.

Alexandra Ahlstedt och Elin Söderlund i Fältgruppen inom Jönköpings kommun vittnar om en kraftig ökning av e-cigaretter bland yngre tonåringar.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Trots att det är olagligt att sälja e-cigaretter till personer under 18 år ökar användningen kraftigt bland ungdomar i Sverige. Att användning av e-cigaretter, även kallat Vapes, blir allt vanligare bland yngre tonåringar märks också tydligt i Jönköpings kommun, något som nyligen kommunicerades ut i skolverktyget V-klass. Fältgruppen i Jönköping ser det växande problemet i sitt dagliga arbete och vill nu uppmärksamma berörda föräldrar.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan