Annons

Annons

Annons

Vargreviret i Mullsjö / Habo

Mullsjöborna svarar om vargbeskedet: ”Vargar ska vara i skogen, inte i samhället”

Vargmöten sker i betydligt större utsträckning än tidigare. Bara i Mullsjö har det varit två vargbesök under fyra dagar förra veckan. Nu vill regeringen i princip halvera antalet vargar som finns i landet. Mullsjöbon Fredrik Gross menar att det är fel:

– Människor går de inte på. Det där är bara sagor från förr, för att se till att barnen inte sprang omkring i skogen.

Regeringen vill kraftigt minska antalet vargar – från dagens cirka 400 till strax över 170. Nu har de gett Naturvårdsverkets uppdraget att utreda hur många vargar det ska finnas i Sverige. Mullsjöborna är kluvna kring frågan. Vissa är tacksamma för det medan andra tycker att beslutet borde upphävas.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

I början av maj drev oppositionen igenom i miljö- och jordbruksutskottet att minska antalet vargar i Sverige. Veckan därefter kom en majoritet av riksdagen fram till samma beslut. Under tisdagen gick regeringen ut med nyheten att de gett Naturvårdsverket uppdraget att utreda hur många vargar det ska finnas i Sverige. Planen är att därefter mer än halvera antalet vargar, eftersom vargstammen ökar för varje år. Även Lantbrukarnas riksförbund (LRF) betonar att den nuvarande situationen inte är hållbar.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan