Annons

Annons

Annons

Jönköpingstjejen Amanda uppträdde för Englands drottning – tillsammans med världskändisar

Världsstjärnorna Elton John, Diana Ross, Rod Stewart och – musikalartisten Amanda Lindgren från Jönköping uppträdde den fjärde juni utanför Buckingham palace. Då firades det nämligen att drottning Elisabeth II av England hade regerat i 70 år.

– Alltihop känns overkligt, även nu efteråt. Jag har nog inte riktigt greppat det än, menar 30-åringen.

Från att ha spelat en drottning i en musikal fick Jönköpingsdottern Amanda Lindgren – i limegrön klänning – äran att träffa Englands verkliga drottning i början av juni. ”Hela eventet – Platinum party – var oerhört fantastiskt. Det bästa var nog att få träffa alla underbara människor som jobbade på och bakom scenen under konserten”, skildrar hon.
Foto: Privat.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Förra året fick musikalartisten Amanda Lindgren från Jönköping sin allra första huvudroll och det är inte i vilket teatersällskap som helst utan på maffiga Vaudeville Theatre i West End, London. Under hösten har hon repat danssteg, tränat repliker och övat på sina sånginsatser som drottning Anne Boleyn – en av sex kontroversiella fruar till Kung Henrik VII under 1500-talet i England. Det har minst sagt gett utdelning – efter premiären har rockmusikalen Six blivit kritikerrosad och i slutet av februari blev den dessutom prisad som årets bästa West End-show.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan