Annons

Annons

Annons

Furusjö

TV: Tvillingbrödernas bygge blir en Lamborghini – på vatten: ”En unik lösning”

Det började med en unik lösning där båttrailern integrerades i skrovet. Båtbyggarresan har dock möts av utmaningar som en krossad fot, pandemi och nu ett krig. Nu bygger Innovator Boats aluminiumbåtar till en växande skara spöfiskare i Europa.

– Nu har det dock börjat röra på sig ordentligt även i Sverige, nyligen sålde vi en stor båt till ”Sjö och Havsguiderna” som kör året om i Stockholms skärgård, säger Jimmy Carlsson.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons

I den luftiga monteringshallen i Furusjö finns för dagen en av företagets kunder Oliver Gibbs som har valt att inte ha några runda former på sitt bygge.  – Vi har försökt få till kantiga Lamborghiniliknande stuk på designen, säger kunden Oliver Gibbs som har varit med och ritat på båtens detaljer. Bröderna Jimmy Carlsson och Joakim Åsander visar hur långt de har kommit med bygget.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Efter att Jimmy Carlsson jobbat på Fagerhults belysning i drygt 20 år, bland annat som ”uppfinnarjocke” på utvecklingsavdelningen, som han själv beskriver det, så började han för sex år sedan smida planer i skogen utanför Furusjö. Målet var en aluminiumbåt som skulle kunna dras efter bilen utan trailer, så med ett hydrauliskt utfällbart hjulpar och med en integrerad dragstång som drogs ut ur skrovet och kopplades på bilens krok, så fick karriären sig ett tvärt kast då gäster på fisketurerna blev så imponerade av stabiliteten i konstruktionen, att det genast dök upp förfrågningar från andra som önskade sig båtar, många gånger med mer eller mindre unika lösningar och önskemål. Så för tre år sedan startade han upp sin nya verksamhet Innovator Boats

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan