Annons

Annons

Annons

Fotboll

Amanda Roos klev fram – blev matchhjälte för Mariebo: ”Det var gött”

Mariebo IK tog tre poäng i en svängig tillställning mot IF Eksjö. Matchvinnare blev mittbacken Amanda Roos, som bidrog med såväl assist som det avgörande målet.

– Ja, inte alla dagar man gör ett plus ett, säger Roos efter 3–2-segern.

Amanda Roos gjorde det avgörande målet i Mariebos match mot Eksjö.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Om du googlar på ”galen matchstart” kommer förmodligen inte söndagens division 1-möte mellan Eksjö och Mariebo bli den första träffen. Men hade det varit det hade det varit fullt logiskt.

Det blev nämligen en fullkomligt galen matchstart på Ränneborg i Eksjö.

Bortalaget MIK nätade efter bara några sekunders spel. Amanda Roos lyfte upp bollen mot sylvassa Natalija Obradovic, som lobbade bollen i nät fram till 1–0 för gästerna.

– Men bara några minuter senare låg vi under med 1–2, berättar MIK:s huvudtränare Viktor Rönneklev.

Ja, efter åtta minuters spel var plötsligt hemmalaget i ledning med ett mål. Mariebos försvarsklippa Amanda Roos konstaterar att det blev en något rörig matchupptakt.

– Ja, man blev lite chockad själv faktiskt. Vi gjorde mål på första sparken efter typ tre sekunder och sedan fick de två skitmål efter det. Det var luddigt och rörigt under de första tio minuterna, sedan började vi kontrollera det mer och mer och hittade deras svaga punkter, säger Amanda Roos.

Annons

Annons

Tränaren Rönneklev är nöjd över hur hans lag tacklade den svängiga matchstarten.

– Efter deras 2–1-mål hade vi en tjugominutersperiod där vi stressade lite, det var mycket fram och tillbaka, mycket Hawaii-spel. Men vi jobbade oss in i det och jag tycker att vi hanterade det jättebra, säger Rönneklev.

I den 43:e minten kvitterade Tindra Strivér Lindal. I den andra halvleken, i den 70:e minuten närmare bestämt, sköt Amanda Roos det matchavgörande målet, det som betydde 3–2 till Mariebo.

– Det var en hörna som det sedan blev ett motlägg på, sedan kunde Cajsa (Johansson) lägga upp bollen till mig och det var bara att skjuta in den, säger Amanda Roos och fortsätter:

– Det var gött och det var vad vi behövde. Det hade inte varit bra om vi hade åkt härifrån med en poäng, det var tvunget att bli tre både sett till matchbilden och sett till vad vi kan.

Mål och assist från dig i dag. Vad säger du om din egen insats?

– Ja, inte alla dagar man gör ett plus ett. Men det var väl egentligen ingen höjdarinsats och jag hade inte så mycket att göra rent försvarsmässigt. Det var bara att försöka fokusera när bollen väl kom. De dödade väldigt mycket tid, stod med död boll i säkert 25 minuter under matchen, så det gällde att vara med och fokusera när bollen kom, säger Amanda Roos.

Annons

För Mariebos del väntar härnäst match hemma mot IFK Värnamo, en match som spelas kommande söndag.

Mariebo tog tre poäng mot Eksjö på söndagen.

Bild: Oskar Mörnefält

Fakta

Division 1 Mellersta Götaland, dam

IF Eksjö Fotboll–Mariebo IK 2–3 (2–2)

Mål: 0–1 (1) Natalija Obradovic, 1–1 (5) Julia Norén, 2–1 (8) Lina Comstedt Sjöstrand, 2-2 (43) Tindra Strivér Lindal, 2–3 (70) Amanda Roos.

Domare: Joachim Eskilsson. Publik: 200.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan