Annons

Annons

Annons

Annons

IT-säkerhet Jönköping

Så arbetar Jönköpings kommun mot cyberattacker – ”Vi har en god IT-säkerhet”

Många av landets myndigheter, kommuner och regioner har bristande IT-säkerhet, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Jönköpings kommun arbetar aktivt för att förbättra säkerheten inför potentiella IT-attacker.

— Jag skulle säga att det inte finns någon som har den IT-säkerhet man skulle vilja ha men vi har en god IT-säkerhet, säger Stefan Wetter, informationssäkerhetsstrateg på Jönköpings kommun.

I början av februari fick Stefan Wetter arbetet som Informationssäkerhetsstrateg på Jönköpings kommun. Arbetet med säkerheten är regelbundet och kommunen strävar förbättra säkerheten och medvetenheten om IT-attacker.

Bild: Johannes Björck

Annons

JP/Jnytt har tidigare skrivit om att Jönköpings kommunens it-säkerhet granskades för ett par år sedan och fick då lågt betyg. Rapporten ledde till en omorganisation och bland annat fick Stefan Wetter jobbet som centralt placerad strateg. Arbetet med informationssäkerhet låg tidigare under it-avdelningen. 1 september förra året flyttades det över till Jönköpings rådhus och integrerades med kommunens centrala ledning.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan