Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Ebba Busch på Grännabesök – så ska hon undvika ”Adaktusson-effekten”

Ebba Busch besökte KD:s starka fäste under fredagen. För att växa behöver partiet både behålla sin bas av traditionella frikyrkliga väljare och locka till sig nya. Samtidigt har en ny abortdebatt blossat upp nära inpå valet.

– Jag ska göra det här så tydligt som möjligt, säger Ebba Busch.

Ebba Busch på plats i Gränna. En ort som är förknippad med partiet och glansdagarna under Alf Svensson. För att nå ett högre stöd behöver KD både behålla sina tidigare kärnväljare, varav många finns i Småland, och få med sig nya grupper.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Ebba Busch (KD) är på turné i Jönköpingstrakten. Under fredagen var hon på plats i Gränna. En ort förknippad med partiet sedan Alf Svenssons glansdagar under 90- och tidigt 00-tal. 1998 nådde partiet sitt rekordresultat på över elva procent av rösterna i landet. Om enbart Jönköpingsborna eller invånarna i Jönköping län hade fått rösta i riksdagsvalet så hade partiet nått den nivån även 2018, istället för de sex procent partiet knep i slutspurten av valrörelsen förra valet. I Småland och så även i Jönköpingstrakterna finns många av partiets traditionella frikyrkliga väljare och stödet är stort sedan länge.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan