Annons

Annons

Annons

Bostadsmarknaden

Priser på villor sjunker snabbare i Jönköping än resten av landet ”Säljarna har en förhoppning om att just deras villa är ett undantag”

De senaste tre månaderna har priserna på villor sjunkit med 2,4 procent, vilket är mer än genomsnittet i riket, där nedgången stannade på 1 procent.

– Den som planerar att sälja sin bostad måste nu vänja sig vid tanken att den kanske inte är värd riktigt lika mycket som för några månader sedan, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling säger att man får förbereda sig på att ens bostad är mindre värd.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: TT, Pär Grännö

Annons

Den osäkra omvärlden och höjda räntorna fortsätter att påverka den svenska bostadsmarknaden och det syns på villapriserna i Jönköpings kommun, där villapriserna sjönk med 2,4 procent de senaste tre månaderna. Dessutom säljs det färre villor med 665 försäljningar under perioden, en nedgång med tolv procent, visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik, något som antas bero på att många väntar med försäljning i väntan på stabilare tider.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan