Annons

Annons

Annons

Aneby

Linnea, 14, driver kafé – för att ha råd med egen epa: ”Superroligt”

Mitt i sommaridyllen tillverkas våfflor för fullt till de boende i Frinnaryd. Det är Linnea Pettersson, tillsammans med hjälp av Hilma Hjalmarsson och Eira Ericson som under sommarlovet startat ett mindre sommarkafé.

– Jag samlar till en epa, säger Linnea.

Bild: Lovisa Ström

Annons

De har varit bästa kompisar sedan femårsåldern. Detta sommarlovet, innan de börjar åttonde klass, bestämde de sig för att jobba.

– Det är svårt att få jobb i vår ålder, så vi bestämde oss för att göra något eget istället, säger Linnea som precis kommit ut från köket efter att ha bakat inför morgondagens öppning.

Den gröna trädgården är fylld av utemöbler, som de har lånat av fotbollsföreningen i Frinnaryd. Här är den svenska sommarkänslan verkligen på plats.

Linnea Pettersson, som har kaféet är hemma hos sig, öppnade ett sommarkafé redan förra året med sin kusin. Eftersom det gick väldigt bra då bestämde sig hon sig för att köra fler dagar den här sommaren. I år har hon fått hjälp av sina vänner, Hilma och Eira.

– Förra året körde vi tre dagar. Det gick så bra då, så då bestämde vi oss för att köra två dagar i fem veckor, berättar Linnea.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan