Annons

Annons

Annons

Golf

Insändare
”En Sten(son) har verkligen sjunkit”

Vi som vecka efter vecka hän-ger oss åt en fritidssysselsättning som heter golf bör stanna upp ett slag i eftertankens kranka blekhet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.
Henrik Stenson har lämnat PGA-touren för att spela på den Saudiägda LIV-touren.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Bildbyrån

Annons

Tänker på vår största golfstjärna efter Annika Sörenstam och då Henrik Stenson och som vi ofta snackar om då vi möts på Hook, Götaström, Kättilstorp, Skinnarebo, Sand, Ryfors, Gränna, Visingsö, A6 och Wiredaholm. Vi bör i svensk golfs grundanda ställa oss bakom kritiken mot Stenson, sedan han valde att skriva på för penningstinna LIV-touren.

Som svensk golfjournalist emeritus kan jag inte låta bli att ifrågasätta.

Annons

Annons

Jag vet att både LIV-touren och Stenson knappast bryr sig om vad vi dryga 10 000 golfare inom JP:s spridningsområde tycker och anser i frågan. Och förmodligen har han också de bland oss som stöttar honom i hans uppdrag att “sportwasha” för Saudiarabiens räkning.

Men ändå. Jag hoppas att majoriteten av oss förhoppningsvis tänkande amatörgolfarna här hemma kan se världen utanför det nettobaserade scorekortet.

Hoppas att Ni ställer Er bakom nedanstående proklamation.

”När Stenson fick frågan om vad han tyckte om sportswashing svarade han att ”alla ser till sina karriärer.” I klartext; vi skiter i det och tar det som bjuds.

300 miljoner. Tacka för det.

Utgår ifrån att han med detta beslut också ställer sig bakom att det är lämpligt att regera efter sharialagar, att inte religionsfrihet behövs, inte heller politiska partier, och absolut inte fackföreningar med vidhängande strejkrätt i ett land. Vidare att det är helt i sin ordning med dödsstraff för samkönat sex, att kvinnor uppenbart räknas som andra klassens medborgare och därför skall ha manliga förmyndare, i lag bestämd klädsel och att kvinnorna endast får resa i sina mäns sällskap.

Och att domstolar där dessutom dömer efter dessa sharialagar.

För så är det i det land där Salman bin Abdul Aziz är kung, statschef, regeringschef, överbefälhavare, mäktigast bland de 57 medlemmarna i de muslimska ländernas organisation IKO. (Islamiska konferensorganisationen)

Annons

Om detta kan Stenson knappast vara ovetande. Att Saudiarabien i likhet med andra länder i området med idrottens hjälp lockar till sig aningslösa, penningkåta frontmän med blodspengar för att få hjälp med att tvätta sin skitiga byk.

Annons

Det finns alla anledningar att skämmas efter dryga 40 år (halva livet) inom ett spel som vi var med om att göra till folksport med dryga 600 000 spelare i Sverige.

En Sten(son) har verkligen sjunkit

L-G Åkerberg

JGK och Gränna GK

Annons

Annons

Till toppen av sidan