Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

”Superonsdag” med HV71 och HC Dalen – JP/Jnytt direktsänder exklusivt: ”Högintressant”

Det blir en mäktig hockeyonsdag på JP och Jnytt.
Då livesänds nämligen både det intressanta mötet mellan HV71-Djurgårdens IF och ettanderbyt mellan Troja-Dalen.

Det blir en mäktig hockeyonsdag på JP och Jnytt.
Då livesänds nämligen både det intressanta mötet mellan HV71-Djurgårdens IF och ettanderbyt mellan Troja-Dalen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Annons

När HV71 gick upp till SHL gjorde Djurgården omvänd resa och landade oömt i Hockeyallsvenskan. Många har nu målat upp att Djurgården "ska göra en HV71" och ta klivet tillbaka upp till SHL blixtsnabbt igen.

Men riktigt så enkelt är det inte som bekant, även om HV71 aldrig var hotade i resan tillbaka mot SHL. Nu på onsdag den 14 september möts de båda lagen i ett högintressant försäsongsmöte som livesänds direkt på JP och Jnytt.

– Ja, högintressant är ett bra ord för att beskriva detta möte mellan två klubbar som möttes i SM-final 2010 men som på senare år fått uppleva både toppar och riktigt djupa dalar. Jag är rätt spänd på att se om Djurgården lyckas ”kopiera” HV:s hockeyallsvenska resa och studsa tillbaka till SHL direkt. Det känns kul att vi på onsdagskvällen kan erbjuda våra läsare och tittare ishockey av hög klass, säger Carl Ljungquist, sportreporter på Jönköpings-Posten och Jnytt.

Annons

Annons

Matchen har sändningsstart 18.45 och nedsläpp är 19.00. Räkna med att båda lagen vill visa vilket bygge som är starkast inför sina respektive säsonger i Hockeyallsvenskan och SHL.

– För HV71:s del är matchen ett genrep inför SHL-premiären borta mot Luleå. Så räkna med ett heltaggat HV-lag som vill se att de flesta smådetaljerna stämmer inför den långa SHL-resa som stundar, säger Carl Ljungquist.

Troja-Ljungbys Joakim Hillding ställs emot  Felix Wermelins HC Dalen i ett livesänt derby på onsdagen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

Längre ner i seriehierarkin befinner sig HC Dalen och Troja Ljungby. Det sistnämnda laget ramlade snöpligt ur Hockeyallsvenskan den gångna säsongen, och kommer i höst att spela i hockeyettan södra medan HC Dalen huserar i den västra serien. På onsdag möts Troja och Dalen i Ljungby Arena. Även den matchen livesänds här på sajten. Sändningsstart är där 18.50, nedsläpp 19.00.

– Bröderna Thörnberg och skicklige Adam Hirsch är inte längre kvar i HC Dalen, men Norrahammarsklubben har ändå ett mycket spännande lag med flera unga spelare som kan stå inför stora genombrott. Mötet med ex-allsvenska Troja kommer säkerligen att bli en bra genomkörare, säger Carl Ljungquist.

Annons

För att kunna ta del av matcherna behöver du vara prenumerant, hos JP, här eller Jnytt, här.

Onsdag 14 september

19.00 (sändningsstart 18.45): Djurgården-HV71 (Björkängshallen)

19.00 (sändningsstart 18.50) Troja-Ljungby–HC Dalen (Ljungby Arena)

Annons

Annons

Till toppen av sidan