Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Trots anmälan – möglet fortsatt kvar i taket hos iva på Ryhov

Efter den tidigare vattenläckan i iva:s lokaler på Ryhov finns vattenläckan fortfarande kvar, men möglet kommer inte ut i luften så länge ingen rör på takplattorna.

Vid kommande ombyggnation måste hänsyn tas till att möglet inte sprids.

– Vid alla renoveringar ska man vara försiktiga och vara medveten om att mögel kan finnas, säger Axel Ros, chefläkare i regionen.

Framöver planeras flera ombyggnationer på Länssjukhuset Ryhov. Då krävs försiktighet med anledning av att regionen vet att det finns mögel på takplattor på operation/iva.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Terese Karlsson

Annons

Under augusti-oktober förra året utsattes fyra patienter på intensivvårdsavdelningen på Ryhov för smitta av mögelsvamp då fastighetsåtgärder utfördes på grund av vattenskador. Regionen gjorde en lex Maria-anmälan då man konstaterade att patienter utsattes för risk för allvarlig vårdskada.

”För friska personer är den risken mycket liten, men för patienter med kraftigt nedsatt immunförsvar är risken större. I denna händelse har de riktlinjer som finns för att minska risken för spridning av mögelsvamp vid fastighetsingrepp inte följts”, stod det i regionens lex Maria-anmälan om händelsen för ett år sedan.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan