AnnonsEkholms Färgcenter

Familjeföretaget har hjälpt hemmafixare och proffs i fyra generationer: “Har alltid tagit hand om våra kunder”

Ekholms Färgcenter är familjeföretaget som har sett trendkulörerna skifta i fyra generationer. De har alltid funnits där med praktiska tips och råd när det har varit dags att förnya hemma.

– Vårt fokus på personlig service är det som har gjort att vi funnits i över 100 år, säger vd:n Mattias Ekholm.

Ekholms Färgcenter startades i Huskvarna men drivs idag på Asecs-området.

Här på Ekholms Instagramkonto finns mer inredningsinspiration


I början av 1900-talet startade Mattias farfars far
Fritz Ekholm en färg- och kemikaliehandel i Huskvarna. Där såldes allt från färg till tvålar, parfym och sjukvårdsartiklar. Sedan dess har mycket hänt i världen men butiken har levt vidare i familjen, generation efter generation.

– Min farfar körde det vidare, därefter tog min far över och fortsatte att utveckla företaget. Sedan klev jag in i verksamheten 1991, säger Mattias.

Vi har kunder som har handlat här i flera generationer

I butiken med färgburkar, tapetrullar och penslar har Mattias genom barndomen sett sin far ta hand om sina kunder. Han har alltid lyssnat intresserat och gett kunderna användbara tips och råd. Ett vinnande koncept som gjort att företaget överlevt både lågkonjunkturer och kriser.

Se mer av Ekholms färgcenters utbud av tapeter och tillbehör här

"På 70-talet gick Ekholms från en butik till två när de köpte upp en färghandel i Jönköping"

– Vi har alltid tagit hand om våra kunder. Det är det som har gjort att vi fortfarande finns kvar i dag. Vi har kunder som har handlat här i flera generationer och får ibland höra: “Vi har alltid handlat här, det gjorde pappa med”, vilket är jätteroligt.

Ekholms Färgcenter har genom årtiondena expanderat och rört på sig. På 70-talet gick de från en butik till två när de köpte upp en färghandel i Jönköping. Under 80-talet fortsatte satsningen i staden och de flyttade över verksamheten från Huskvarna till ytterligare en butik i Jönköping.

Här hittar du hela Ekholms Färgcenters utbud

Mattias Ekholm driver med glädje vidare farfars fars verksamhet.

Sedan Mattias kom in i bilden på 90-talet har företagsresan fortsatt och bolaget växt. I dag driver han två butiker, Ekholms Färgcenter som riktar sig till konsumenter, och Ekholms Färggross som riktar sig mot målerifirmor, industrier, billackerare och andra yrkesverksamma.

Trots alla förändringar som skett sedan Mattias farfars far öppnade butiken i Huskvarna är grunden fortfarande densamma – kunden ska alltid få hjälp med materialval, färgsättning, praktiska råd och tips. Det är kunskap som han även för över till sina egna döttrar, den femte generationen Ekholms. Döttrarna arbetar just nu extra i butiken på Asecs-området som erbjuder allt från färg och tapeter till kakel och golv.

Det är egentligen hela grejen, att få vara med på resan fram till resultatet

Se Ekholms Färgcenters utbud av golv här

– Det roligaste med jobbet är att hjälpa kunden att nå sin vision och tillfredsställelsen att leverera resultatet de önskar. Det är egentligen hela grejen, att få vara med på resan fram till resultatet, säger Mattias och fortsätter:
– För oss är det viktigaste att kunden är nöjd med rådgivningen och resultatet, helst ska de känna att det blev precis så som de tänkt sig eller bättre.

Fakta

Ekholms Färgcenter

Ekholms Färgcenter har kunnig personal med lång erfarenhet i branschen. De erbjuder ett brett sortiment av färg, tapeter, kakel och golv.


Ekholms Färgcenter erbjuder även hantverkshjälp vid golvläggning, golvslipning och våtrum. Dessutom hyr de ut maskiner som kakelskärare, tapetnedångare, skurmaskin, textilmattvätt och polermaskin, samt släpvagn för utlåning.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jnytt.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan