Annons

Fotboll

Khoshabas kanon visade vägen för HFF – hoppet om serieseger lever: ”Ingenting är omöjligt”

Det gick lite trögt inledningsvis för Husqvarna FF hemma mot Hittarp.

Alex Khoshabas ledningsmål en bit in på andra halvlek blev förlösande och sedan var det egentligen inte något snack.

– Vi bara dödar matchen efter det, säger Khoshaba efter 2–0-segern.

Alexa Khoshaba gratuleras av Sebastian Dimitrijevic och Midhad Jukovic efter 1–0-målet mot Hittarp. HFF vann till slut med 2–0.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

HFF ställde till det lite för sig senast när man spelade 2–2 borta mot bottenlaget Höganäs och av den anledningen hamnade fyra poäng bakom serieledande Eskilsminne.

I den 23:e omgången av 26 hemma mot Hittarp handlade det med andra ord i första hand om att ta tre poäng.

– Vi var tvungna att säkra tre poäng efter det som hände senast, så det var bara en sak som gällde, håller Alex Khoshaba med om.

Men Hittarp, från lite norr om Helsingborg, var inte att leka med. Ett tufft spelande lag med hög förstapress och samtidigt samlat försvar, som inledningsvis satsade på kontringar och långbollar mot snabba anfallare.

– Det var tuff matchbild i början men sedan lyckas vi få upp dem när vi har tålamodet och inte stressar framåt. Och sedan hittar vi ett mål och vi bara dödar matchen efter det, säger Khoshaba, som välförtjänt utsågs till matchens lirare.

Annons

Annons

Efter en mållös första halvlek var det hemmalaget som plockade upp taktpinnen på Vapenvallen och redan fem minuter efter paus fick man utdelning.

Efter ett fint anfall på högerkanten kom bollen in i mitten och letade sig ut till Alex Khoshaba som från 25 meter drog på för kung och fosterland, eller kanske snarare för att fortfarande ha en reell chans att vinna serien. Bollen borrade sig hur som helst in vid målvaktens högra stolprot.

Du fick rätt skön träff där, va?

– Ja, faktiskt. Det är många timmar man har tränat på såna med kompisarna på Zinken. Nu fick jag den i perfekt läge så det var bara att trycka in den.

HFF hade sedan en bra period i matchen, fortsatte att trycka på och lyckades verkligen rulla ut Hittarp några gånger, så som i 60:e minuten när det plötsligt blev väldigt öppet på gästernas planhalva och Samuel Björks attack högerkanten slutade med att vänsterbacken Jesper Lernesjö fick öppet mål på bortre stolpen och kunde rulla in 2–0.

HFF hade sedan inga större problem att försvara ledningen och kunde till och med kosta på sig en missad straff av Adam Rubin.

Framför allt höll sig hemmaspelarna kyliga när gästerna, som drog på sig en utvisning och fyra gula kort, emellanåt passerade gränsen för det tillåtna.

– Det gäller att att inte tappa huvudet. Håller vi huvudet kallt så som vi gjorde så vinner vi såna här matcher, säger Khoshaba.

I morgon (lördag) möter serieledande Eskilsminne Västra Frölunda på bortaplan och det är väl ingen hemlighet hur HFF:arna hoppas att den matchen slutar.