Annons

Annons

Ishockey

HV71 kämpade sig tillbaka efter underläge – talangen fixade två poäng

HV71 fick verkligen slita, och det var just det laget gjorde riktigt bra och fick trots fyra underlägen under matchen med sig två poäng från bortamötet med SDE.

HV vann till slut med 5–4 efter straffar då Hilda Svensson var den enda som gjorde mål på sin straff.

Hilda Svensson satte den avgörande straffen mot SDE.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Det fanns en tid då SDE var slagpåse i SDHL men den tiden är förbi. När HV gästade klubben, vars förkortning betyder Stocksund/Danderyd/Enebyberg, blev det verkligen kamp ända in till slutsignalen – och lagen kunde inte ens skiljas åt efter tre perioder.

Sanni Hakala gav HV ledningen i inledningen men efter det var det SDE som var i förarsätet och HV som fick jaga.

Annons

För HV:s del kom det rätt mycket att handla om trion Jenna Raunio, Hilda Svensson och Suvi Käyhkö offensivt.

Annons

Raunio kvitterade två gånger och hade i statistiken 2+1, Käyhkö noterades för 1+1 och framför allt kvitteringen till 4–4 med knappt fyra minuter kvar av tredje perioden. Den unga talangen Hilda Svensson samlade också ihop till 1+1 och blev ju dessutom matchvinnare då hon var den enda som gjorde mål i straffläggningen och därmed fixade två poäng till HV

Fakta

SDHL

SDE–HV71 4–5 e. str. (0–1, 2–1, 2–2, 0–0, 0–1)

Mål: o–1 (2.19) Sanni Hakala (Kajsa Armborg), 1–1 (22.06) Wiktoria Sikorska (Leanne Ganney, Julie Zwarthoed), 2–1 (36.23) Clayton Carroll Hannah (Julia Johansson), 2–2 (37.54) Jenna Raunio (Suvi Kayhkö, Elin Svensson), 3–2 (43.05) Wiktoria Sikorska (Julie Zwarthoed, Leanne Ganney), 3–3 (45.45) Jenna Raunio (Hilda Svensson), 4–3 (48.03) Clayton Carroll Hannah (Mathea Fischer), 4–4 (56.11) Suvi Kayhkö (Jenna Raunio, Hilda Svenson).

Straffar: 4–5 Hilda Svenson.

Skott: 35–32 (13–9, 11–8, 8–12, 3–2, 0–1)

Utv, SDE: 3x2. HV: 3x2.