Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Volleybollprofilen Ulric får ny topptjänst: ”Det blir spännande”

RIG Falköping får en ny verksamhetschef.

Redan nu i dagarna tar Jönköpingsbon Ulric Svensson över på volleybollgymnasiet.

– Jättekul att återkomma till Falköping. Här har jag varit en del genom åren, bland annat som liten, då jag firade jul hos mina morföräldrar, säger han.

Text

Ulric Svensson från Jönköping börjar i dagarna sin anställning som verksamhetschef på RIG Falköping. Bild: Nisse Nilsson/volleyboll.se

Annons

Utöver att leda verksamheten vid volleybollgymnasiet (RIG) i Falköping kommer Ulric Svensson att inleda ett strategiarbete gällande den långsiktiga utvecklingen av RIG.

Han ska också ansvara för ungdomslandslagen inom både volleyboll och beachvolley. Tjänsten är baserad i Falköping cirka tre dagar per vecka och till skillnad från tidigare inkluderar den inget instruktörskap.

Annons

– Det ska bli mycket intressant och spännande. Jag har haft en hel del olika roller inom svensk volleyboll, nu får jag prova på ytterligare en, säger Ulric Svensson.

Annons

Ja, Ulric Svensson är ett välkänt namn både inom och utom volleybollsporten. Han växte upp med volleyboll som en av många idrotter och började spela beachvolley 1990. Yrkeskarriären som journalist inkluderar erfarenheter inom media/PR och tidningsvärlden med roller som producent, sportreporter och redaktionschef samt utveckling av digital media.

I två vändor agerade han förbundskapten i beachvolley och coachade då bland annat paret Björn Berg/Simon Dahl i flera år, inklusive under OS i Sydney 2000 och OS i Aten 2004.

– Nu senast har jag haft rollen som kommunikationschef och medieansvarig på Svenska Volleybollförbundet. I fjol var jag också inne som såväl förbundschef som landslagschef under en period, säger han.

RIG Falköping är volleybollens och beachvolleyns främsta utvecklingscentrum. Totalt 53 spelare utbildar sig för närvarande vid RIG, där studierna på Ållebergsgymnasiet kombineras med elitsatsning på volleyboll och beachvolley. Cirka 18 elever antas till varje läsår och ansökningsprocessen till 2023/24 är igång.

Genom åren har det funnits ett antal verksamhetschefer på RIG Falköping.

– Jag efterträder Dick Runesson, som hade jobbet under ett halvår. Han efterträdde Ronny Johansson i våras, säger Ulric Svensson.

Annons

Den nye RIG-chefen är bosatt i Jönköping, så pendlingsavståndet till Falköping lär inte utgöra något större problem.

– Det blir tre dagar i veckan, lite plus/minus, jag kommer att vara på plats och jag känner till Falköping bra sedan tidigare. Som sagt, redan som liten gästade jag orten, då det firades jul hos mormor och morfar i Falköping, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan