AnnonsEkholms Färgcenter

Så lyckas du med nästa målarprojekt – experten tipsar

Ett enkelt sätt att skapa känslan av ett nytt och fräscht hem är att måla om. Men innan du sätter igång finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Färgexperten Mattias Ekholm på Ekholms Färgcenter delar här med sig av sina bästa tips.

Mattias Ekholm, vd på Ekholms Färgcenter.

Här på Ekholms Instagramkonto finns mer inredningsinspiration

Kanske vet du precis hur ditt hem ska se ut när du har målat klart? Eller så känner du dig osäker och velar mellan olika kulörer. Mattias är van att möta kunder med en fast målbild, men också att hjälpa dem som ännu inte riktigt har hittat rätt på färgskalan.

– Det är otroligt viktigt att man först kör en testmålning i den kulör man tror att man vill ha. En kulör kan nämligen uppfattas på olika sätt i olika utrymmen beroende på ljus, möbler och färger i angränsande rum. Det är ganska ofta kunder testmålat och känner att det inte riktigt blev rätt. Då är det skönt att man bara har använt en provburk och inte målat hela väggen, säger han.

Det är egentligen inte så svårt

För att nå ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att först kontrollera att underlaget är fast, rent och jämnt. Det gäller att se upp med tapeter som inte sitter bra, skarvar och hål efter tidigare hyllor. Här kan det behövas lite förarbete i form av spackling och slipning.

När du väl har försäkrat dig om att underlaget är bra och du har hittat rätt kulör finns det en sak som Mattias upplever att många glömmer.

– Många hoppar över att måla taket och snickerierna för att de tror att det inte behövs. Men när kunden väl har målat om väggarna så brukar det bli tydligt att även de detaljerna behöver målas för att få en fräsch helhet, säger han och fortsätter:

– En del kunder har svårt att tänka sig att de ska få till taket på ett bra sätt, man är rädd för att det inte ska bli jämnt och att det ska se flammigt ut. Men det är egentligen inte så svårt, det handlar mer om att du behöver en färg med bra täckning och att du doppar rullen ofta så att du inte får stora differenser mellan tjock färg och tunn färg. När det kommer till målning så handlar det om kunskap, det är inte så svårt när man vet hur man ska göra.

Wow, vilken skillnad

Se mer av Ekholms färgcenters utbud av färg och tillbehör här

Mattias och kollegorna på Ekholms Färgcenter är alltid noggranna med rådgivning för att underlätta kundernas projekt och hjälpa dem att gå i mål med ett så bra resultat som möjligt. Ett arbete som Mattias verkligen brinner för.

– Det är väldigt roligt att arbeta med rådgivning och färg. Kunderna får en extremt snabb förändring – från det som var till det som de vill ha. När de har målat färdigt så upplever de ofta: “Wow, vilken skillnad”.

Här hittar du hela Ekholms Färgcenters utbud

Fakta

Ekholms Färgcenter är ett familjeföretag med lång erfarenhet i branschen. De erbjuder ett brett sortiment av konstnärsfärg, tapeter, kakel, golv och färg.
Ekholms Färgcenter erbjuder även hantverkshjälp vid golvläggning, golvslipning och våtrum. Dessutom hyr de ut maskiner som kakelskärare, tapetnedångare, skurmaskin, textilmattvätt och polermaskin, samt släpvagn för utlåning.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jnytt.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan