Annons

Annons

Annons

Döda 21-åringen i Vetlanda

Senaste uppgifterna om försvunna 21-åringen: Polisen vill ha tips om hennes cykel

Den försvunna 21-åringens cykel hittades lutad mot en vägg och låst på en adress i Vetlanda i söndags. Polisen har inte hittat någon koppling mellan kvinnan och platsen, och ber nu om tips.

Text

Polis Rickard Finndahl, chef Grova brott, berättar att polisen nu vill ha tips om den försvunna kvinnans cykel.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Polisen har varit förtegen med information gällande försvinnandet av 21-åringen i Vetlanda. Två kvinnor i samma ålder har häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. De båda förnekar brott.

Annons

På torsdagskvällen stod händelsen på agendan i TV3:s program ”Efterlyst”.

Annons

I programmet får vi följa polisen Rickard Finndahl, chef Grova brott, genom Vetlanda där han berättar om vad polisen faktiskt vet om försvinnandet.

– Det uppstod saker som man inte riktigt kunde redogöra för, oklarheter helt enkelt, på vad som hade hänt under natten. Och då inleddes en förundersökning gällande människorov, säger Rickard Finndahl i programmet.

Polis Rickard Finndahl, chef Grova brott, berättar att polisen nu vill ha tips om den försvunna kvinnans cykel.

Bild: Alexandra Sundberg

Enligt uppgifter till Efterlyst lämnade 21-åringen utestället Nöjet tillsammans med de båda häktade kvinnorna och vandrade norrut längs Storgatan i Vetlanda. Hon ska då ha haft med sig sin cykel och pratat i sin mobiltelefon med pojkvännen klockan 01.49.

Den sista pejlingen av mobiltelefonen sker två timmar senare i mobilmasten på höjderna ovanför Biltema, vilket Vetlanda-Posten var först att rapportera om.

Till Efterlyst säger Rickard Finndahl att det inte helt går att förlita sig på pejlingen, det är istället mer tillförlitligt att tömma hennes mobiltelefon.

Kvinnans cykel hittades låst och lutad mot en vägg på Gränsgatan 16 i Vetlanda. Foto: Efterlyst/Viaplay.

Annons

Redan på söndagen fick polisen upp ett spår när de hittade kvinnans cykel på Gränsgatan 16 i Vetlanda. Den stod lutad mot väggen och var låst. Polisen har inte kunnat hitta någon koppling mellan kvinnan och adressen.

Annons

Om det är någon som har sett kvinnan eller någon annan komma cyklande på den här, så är det av intresse, sa Rickard Finndahl i programmet.

Den som vet något mer om vad som kan hänt i Vetlanda kan höra av sig till polisen på 11414 eller till Efterlyst på 08-702 00 90.

Hela programmet finns att se på Viaplay.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan