AnnonsEkholms Färgcenter

Säljaren som aldrig slutar vara nyfiken: “Jag älskar nya produkter”

Johan Odeen är säljaren som alltid är nyfiken på det senaste i branschen. Efter närmare femton år på Ekholms Färgcenter har han samlat på sig gedigen kunskap som han glatt delar med sig av.

– Jag älskar nya produkter och har många roliga kunder som kommer med spännande frågor.

Johan Odeen, säljare på Ekholms Färgcenter, brinner för att hjälpa kunder med exakt det de behöver.

Här på Ekholms Instagramkonto finns mer inredningsinspiration

Det är inte ovanligt att Johan på Ekholms Färgcenter står tillsammans med en kund och kollar på ett Youtube-klipp som handlar om nya material. Han är alltid intresserad av nyheter och hjälper ofta kunderna att specialbeställa produkterna de söker.

– Jag är lite rastlös och gillar att lära mig nya saker. I den här branschen sker det en ständig utveckling vilket gör jobbet spännande, säger han.

Johan har lång erfarenhet som säljare på Ekholms Färgcenter och det finns två områden han har specialiserat sig lite extra på genom åren – golv och konstnärsmaterial. När det kommer till golv finns det några saker han alltid råder sina kunder till.

– Jag tycker att det viktigaste att tänka på när man väljer golv är att se till vilket behov man har. En barnfamilj sliter mycket på golven och då är kanske inte ett vitt trägolv är att rekommendera för alla ytor utan man behöver ett tåligare material.

Läs mer om golv på Ekholms hemsida

När det kommer till golv finns det en uppsjö av material att välja mellan – trä, linoleum, parkett, vinyl, kakel, klinker och textil. I dag har utvecklingen kommit så långt att det kan vara svårt att se skillnad på vissa av materialen. Det ger kunderna förutsättningar att hitta ett golv som både stämmer överens med behovet och hur de vill att golvet ska se ut.

– Många som är inställd på ett trägolv blir förvånade och positivt överraskade när man exempelvis visar ett vinylgolv. Därför är det bra att komma in och kika på golven och bolla idéer för att hitta den bästa lösningen.

Johan tipsar även om att lägga ned extra tid på att kolla upp underlaget innan golvet läggs – där finns nämligen inga genvägar om man vill få till ett bra slutresultat. En annan sak som kan vara bra att ha med sig är att dagens leveranstider på golv kan vara långa och att det därför är bra att beställa materialet i god tid.

– Vi har lärt oss efter ett par år med pandemin och nu även med kriget att man inte ska riva ut något innan man vet att man kan få tag på någonting annat.

För att underlätta för kunderna erbjuder Ekholms Färgcenter på Asecs även lagerhållning. Det gör att kunden kan beställa golvet när det finns att få tag på och sedan kan hämta ut det när de behöver det.

Konstnärsmaterial är väldigt kul att jobba med

Läs mer på Ekholms hemsida - och hitta rätt golv för just ditt projekt

– Vi utökar sortimentet hela tiden, säger Johan.

Förutom att Johan vet det mesta om golv är han också väldigt intresserad av konstnärsmaterial. Det är en hobby som han själv har och en avdelning i butiken som han brinner för att utveckla.

– Konstnärsmaterial är väldigt kul att jobba med. Vi utökar sortimentet hela tiden och har ett stort utbud av akvarell, oljefärg, akryl, penslar och dukar som riktar sig till allt från nybörjare till yrkesverksamma konstnärer. Här brukar vi ofta fråga om det är någonting kunderna saknar i vårt sortiment så att vi kan fortsätta expandera med rätt produkter, säger han.

Fakta

Ekholms Färgcenter är ett familjeföretag med lång erfarenhet i branschen. De erbjuder ett brett sortiment av konstnärsfärg, tapeter, kakel, golv och färg.
Ekholms Färgcenter erbjuder även hantverkshjälp vid golvläggning, golvslipning och våtrum. Dessutom hyr de ut maskiner som kakelskärare, tapetnedångare, skurmaskin, textilmattvätt och polermaskin, samt släpvagn för utlåning.

Här hittar du hela Ekholms Färgcenters utbud

Tre av fem av medarbetarna på Ekholms Färgcenter.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jnytt.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan