Annons

Annons

Annons

Livesänd längdåkning 22/23

Jonna Sundling väntas göra comeback • Se Skandinaviska Cupen live på JP/Jnytt

Redan en vecka efter premiären väntar nya tävlingar i Ford Smart Energy Cup – den här gången kryddat med Skandinaviska Cupen.

Då förväntas OS-guldmedaljören i sprint, Jonna Sundling, göra comeback i skidspåret.

Hela tävlingshelgen sänds på jp.se och jnytt.se och i apparna. Så här gör du för att se sändningarna.

Tack vare ett nytt samarbetsavtal mellan JP/Jnytts ägare Bonnier News och Svenska Skidförbundet längd kommer några av de största nationella tävlingarna att sändas live på sajten och i appen i tre år framåt.

Förra veckan var det premiär i Idre – och nu väntar nya tävlingar i Östersund. Med sprint på fredag, individuell distans på lördag och masstart på söndag ska både Ford Smart Energy Cup och Skandinaviska Cupen avgöras.

Annons

Samtliga tävlingar kommer sändas live på jp.se och jnytt.se.

Annons

En av åkarna som är anmäld till Östersund är världsstjärnan Jonna Sundling, som vann OS-guld i sprint förra vintern. Efter en höst kantad av sjukdom kan hon göra efterlängtad comeback i tävlingsspåret på fredag.

OS-mästaren i sprint, Jonna Sundling, är anmäld till helgens tävlingar i Österund, som JP/Jnytt sänder live på sajten och i appen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Bildbyrån

För att se sändningarna från Skandinaviska Cupen måste du vara prenumerant på JP/Jnytt.

Så gör du för att se helgens tävlingar från Östersund:

► Gå in på www.jp.se/livesport eller jnytt.se/livesport.

► Klicka på artikeln som heter LIVE-TV fredag: Sprinten inleder den Skandinaviska Cupen från Östersund. I den artikeln ligger tv-sändningen, som du startar genom att trycka på ”play”-symbolen och som går att se både på dator, läsplatta eller telefon. Det går även bra att se sändningen på TV:n via chromecast eller Apple Airplay.

► Du som redan är prenumerant, och har skapat ett konto på hemsidan, kan klicka på Logga in och sedan ange mejladress och lösenord.

► Är du prenumerant på papperstidningen, men har inte loggat in på sajten tidigare, klickar du på Logga in och sedan Skaffa inloggningsuppgifter här.

Annons

► Har du ingen aktiv prenumeration kan du teckna en genom att följa instruktionerna på sidan.

Annons

Sen är det bara att njuta av tävlingen!

Fotnot: Sändningen från lördagens och söndagens tävling hittar du under jp.se/livesport och jnytt.se/livesport på respektive dag.

Vid frågor eller problem, vänligen kontakta vår kundservice på telefonnummer 010-709 79 00.

Fakta

Här är alla tävlingar som JP/Jnytt sänder

9-11 december: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Idre.
16-18 december: Ford Smart Energy Cup och Skandinaviska Cupen, Östersund.
6-8 januari: BAUHAUS Cup och JVM-test, Lycksele.
13-15 januari: Kopparskidan, Falun.
27-29 januari: USM, Högbo.
10-12 februari: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Ulricehamn.
4-6 mars: Folksam Cup, Järpen.
8-13 mars: JSM och Ford Smart Energy Cup, Gällivare.
24-26 mars: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Boden.
31 mars-2 april: SM-avslutningen, Kalix.

Samtliga tävlingar kommer att sändas på jp.se/livesport och jnytt.se/livesport. Där går de också att se i efterhand som repriser.

Annons

Fakta

Det här är Ford Smart Energy Cup

Tävlingar: Ford Smart Energy Cup är en nationell seniorcup i längdskidor som består av 14 deltävlingar. De 12 bästa tävlingsresultaten räknas i den totala cupen.

Fjolårets segrare: Lovisa Modig, Falun Borlänge SK och Karl-Johan Westberg, Borås SK, vann totalen i Smart Energy Cup säsongen 2021/2022

Poäng: Delas ut enligt FIS poängskala för etapplopp till de 30 första åkarna, där segraren får 50 poäng, tvåan 46p, trean 43p och sedan i fallande skala ner till åkare 30 som får 1 poäng.

Vid samma slutpoäng efter sista deltävling gäller följande:
* Högsta antal segrar placeras före.
* Bästa delresultat placeras före (flest 2:a platser, flest 3:e platser osv).
* Om åkare fortfarande har samma poäng delas slutplaceringen.

Priser: Topp tio (10) damer och herrar erhåller prispengar och priser på samtliga deltävlingar (utom mixstafetten), där segraren får 7 000 kronor. Totalt kommer det delas ut prispengar under Ford Smart Energy Cup 2022/2023 för 645 000 kr, samt presentkort eller sakpriser för 52 000 kr.

Inställd tävling: För att Ford Smart Energy Cup ska räknas totalt 2022/2023 måste 70 % av tävlingarna (10 av 14) genomföras.
Om en tävling ställs in så räknas inte denna till totala cupen. Av de återstående tävlingarna räknas åkarens två sämsta resultat bort i den totala cupen.
Exempel: En tävling ställs in vilket gör att det totala antalet tävlingar som återstår är tretton. De elva bästa resultaten under säsongen räknas sedan till den totala cupen.

TV-sändning: Samtliga tävlingar i Ford Smart Energy Cup 2022/2023 kommer tv-sändas via Expressen och Bonniers lokala titlar. Premiären körs i Idre 9-11 december.

Källa: Svenska Skidförbundet

Annons

Annons

Till toppen av sidan