Annons

Annons

Annons

Skillingaryd Centrum

Ny e-tjänst ska göra det lättare för föräldrar att sätta barnen i simskola

Det är huggsexa om simskoleplatserna i Vaggeryds kommun. De senaste åren har dessutom strulande teknik bidragit till föräldrarnas frustration. Men det ska det vara slut på nu. Under tisdagen släpptes de hett eftertraktade platserna i samtliga barngrupper – och ett helt nytt anmälningssystem ska sätta stopp för strulet.

Sim- och sporthallschef Kent-Åke Svensson hälsar kommunens barn och unga välkomna till simskolan – dock inte i Vaggeryds simhall som är stängd. Samtliga grupper kommer istället att få undervisning i Skillingaryds simhall.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Gunnar Höglund

Annons

Kent-Åke Svensson, sim- och sporthallschef i Vaggeryds kommun, driver en populär verksamhet. Under många år har efterfrågan på platser i simskolan vida överträffat tillgången. De föräldrar som har velat säkra en plats till sina barn har fått hänga på låset, då anmälningarna har skett enligt principen först till kvarn. Kruxet är bara att systemet inte har fungerat. Webbtjänsten har hängt sig under pågående anmälan, vilket har gjort att många missat sin plats – något som har väckt stor irritation bland annat på sociala medier.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan