Annons

Annons

Annons

På Stan

Alarmerande utveckling av köttstölder – detta händer med oxfilén: ”Sorglig utveckling”

Inflationen har ökat butiksstölderna. Framför allt har köttstölderna blivit fler och Svensk handel misstänker att organiserad brottslighet ligger bakom. Men även ett annat livsmedel har fått ett högre värde att stjäla.

– Det är en sorglig utveckling, säger Nina Jelver, tillförordnad säkerhetschef på Svensk Handel.

Privatpersoner stjäl oftast godis och energidryck. Men den som stjäl för att sälja vidare siktar in sig på oxfilé, smör och kaffe.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Redan innan inflationen var kött ett av de vanligaste livsmedel som stals i livsmedelsbutikerna i landet. Framför allt handlar det om det lite dyrare köttet som oxfilé, entrecôte och ryggbiff. Sedan i höstas har Svensk Handel sett en alarmerande ökning av just kött stölder i butikerna.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan