Annons

Annons

Annons

Matpriserna rusar

Ny trend på väg att slå – mer fisk och grönt för Jönköpings elever

Kostchef Lina Ekeroth Sandqvist ser nya trender på marknaden som kan öka andelen svensk mat i skolan. Fisk och grönt är två områden där det kan hända mycket framöver.

– Det kommer många nya produkter med ärtprotein, berättar hon.

Fisk och grönt är två områden där det kan hända mycket framöver.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Annons

Lina Ekeroth Sandqvist, enhetschef för kost på utbildningsförvaltningen. Genom särskilda krav i upphandlingar kan skolköket säkerställa mycket svenskproducerad mat till barnen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Jasmin de Freitas

När hela kommunens matservering räknas samman är 65,6 procent svenskproducerat. Det visar en enkätundersökning av tidningen Land Lantbruk.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan