Annons

Annons

Annons

På Stan

Lokala krogkungens imperium växer – tar över kända, tomma lokalen: ”Jag vill överraska”

I ett år har Wayne’s Coffees lokaler på Södra Strandgatan i centrala Jönköping ekat tomma. Nu kan JP/Jnytt avslöja vem som tar över – och den nya ägaren har högtflygande planer.

Text

George Kavakcioglu driver sedan tidigare restaurangerna La Vue, Ciro och Neo på Atollen. Idag finns Ciro även i Huskvarna och i Munksjöstaden.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Fastighetsförvaltaren Castellum har letat med ljus och lykta efter någon som kan ta över under pandemin och den ekonomiska inflationen, samtidigt som Wayne’s Coffee sagt att man söker nya franchisetagare.

Men så blir det inte. I stället slutar det med en ny, lokal satsning från en av Jönköpings mest kända krögarnamn. Nu står det klart att det blir krögaren George Kavakcioglu, 36, som får nycklarna till huskroppen och tänker satsa på ett restaurangkoncept som ska heta NIKKI. Han gör det tillsammans med ett annat känt namn, matprofilen Tom Jallow.

– Jag vill inte berätta jättemycket, utan på något sätt överraska Jönköpingsborna. Drömmen är att de ska tycka att vi gjort något nytt för staden, säger George Kavakcioglu.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jnytt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan