Annons

Annons

Annons

Oscarsgalan

Här är snackisarna från Oscarsgalan

Lady Gaga dök oväntat upp trots allt, Jimmy Kimmel skämtade om "örfilsgate" och Hugh Grant hade verkligen en helkväll.

Det här missade ni som sov i stället för att kolla på nattens Oscarsgala.

Text

Jimmy Kimmels skämt om "örfilsgate"

Jimmy Kimmel skämtade om fjolårets skandal.

Galavärden Jimmy Kimmel kunde inte undgå att skämta om fjolårets skandal då Will Smith slog till komikern Chris Rock på scenen – bara för att några minuter senare få ta emot en Oscar för bästa manliga huvudroll.

– Om någon gör något våldsamt mot mig kommer ni att få en Oscar för bästa manliga huvudroll och hålla tal i 19 minuter, sa Kimmel till publikens jubel.

Men när galan pågått i nästan två timmar dök Kimmel upp på scenen igen och sade:

– Nu har det här hållit på så länge att man saknar den där örfilen, eller hur?

Annons

Lady Gaga dök upp – trots allt

Lady Gaga dök oväntat upp och sjöng sin låt ur filmen "Top gun: Maverick".

Annons

Hon hade enligt uppgift tackat nej till att sjunga sin nominerade låt på galan, men plötsligt dök Lady Gaga överraskande upp på scenen och sjöng "Hold my hand", från "Top gun: Maverick". Det blev ett naket och intimt framträdande och en hyllning till Tony Scott, regissören av den första "Top gun"-filmen, som avled redan 2012.

Rihanna sjöng svenskens låt

Rihanna sjöng "Lift me up" ur "Black Panther: Wakanda forever".

Bara en dryg månad efter sitt framträdande på Super Bowl dök den gravida superstjärnan upp på en nästan lika stor scen. Rihanna sjöng "Lift me up" ur filmen "Black Panther: Wakanda forever", som är skriven av bland annat Ludwig Göransson, den svenska låtskrivaren. Men Oscarsstatyetten gick till den indiska filmen "RRR" och låten "Naatu naatu".

Hugh Grant hade en helkväll

Hugh Grant, med sin svenska fru Anna Elisabet Eberstein, hade en helkväll på Oscarsgalan.

Den brittiske skådespelaren gjorde stort avtryck på Oscarskvällen. Först stod han för kvällens mest obekväma intervju på den amerikanska förgalan i tv med flera buttra svar innan han snoppade av programledaren Ashley Grahams hyllning av hans insats i "Glass onion":

Annons

Annons

– Vad pratar du om, jag är med i typ tre sekunder?

Sedan improviserade Grant ett skämt under galan när han delade ut pris tillsammans med Andie MacDowell, hans motspelare i "Fyra bröllop och en begravning".

– Här ser ni en kvinna som använt fuktighetskräm i 29 år, medan jag inte har gjort det och därför ser ut som en pung i ansiktet.

Jamie Lee Curtis känslosamma tacktal

Jamie Lee Curtis hyllade sina skådisföräldrar Tony Curtis och Janet Leigh efter att ha fått sin första Oscar.

64-årigen har en lång karriär bakom sig och fick nu sin första Oscar, något hennes berömda skådisföräldrar Tony Curtis och Janet Leigh aldrig belönades med. Hon grät glädjetårar på scenen och efteråt hyllade hon dem. I pressrummet började hon sjunga en ungersk folkvisa när hon fick en fråga från en journalist från det landet. Hennes pappa var ursprungligen från Ungern.

– Jag är kommen från dem och det är jag stolt över. Och jag vet att de skulle vara otroligt stolta över mig förstås.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan