Annons

Annons

Annons

Fusket i byggbranschen

Familjen Gabro har tröttnat efter byggfusket – stämmer försäkringsbolaget

Familjen Gabro har i över tio år stångats mot kommun, entreprenör och försäkringsbolag för att deras fuskbyggda hus ska återställas i beboeligt skick.
Nu stämmer familjen sitt försäkringsbolag på miljonbelopp efter att ha nekats att få ut pengar från sin byggfelsförsäkring.

Ventilationen i vardagsrummet är hitte på, bara en plastkåpa utan drag.  Luften står i det närmaste still i huset i dag och det finns synligt svartmögel på flera ställen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Johannes Björck

Annons

Redan 2011 beställde makarna Gabro ett renoveringsjobb av en entreprenör som skulle bygga ut och om deras hus. Prislappen hamnade på 1,27 miljoner kronor, och inför entreprenaden tecknade de en byggfelsförsäkring. Som namnet på försäkringen indikerar skulle den skulle täcka eventuella byggfel, men inte såna som skulle kunna upptäckas vid en slutbesiktning. Någon slutbesiktning har dock inte genomförts av Jönköpings kommun, enligt stämningsansökan. Jönköpings kommun utfärdade enligt dem själva ett interimistiskt slutbesked – men det verkar inte ha dokumenterats skriftligt eller finns i vart fall inte kvar hos kommunen. Och på grund av bristerna i entreprenaden har Jönköpings kommun fortfarande inte beviljat något slutligt slutbesked.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan