Annons

Annons

Annons

Jönköping

Inför Mors dag: Hylla mamma med en hälsning

28 maj är dagen då mammorna står i centrum – kanske har du en egen som du vill hylla lite extra, eller någon som tagit platsen i hjärtat ändå?

Passa på att hylla din favoritmamma med en hälsning.

Nu kan du passa på att skicka in en hälsning till din favoritmamma.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Christer Gallneby

Annons

Mors dag har firats i Sverige sedan början av 1900-talet - och infaller alltid den sista söndagen i maj. Initiativtagare var författaren Cecilia Bååth-Holmberg, som inspirerats av den amerikanska förlagan. 1920 gavs häftet ”Mors dag” ut, med ett antal instruktioner om hur dagen kunde firas. Det handlade bland annat om att svenska flaggan kunde hissas och att mamman skulle bjudas på sång och frukost, ”beredd av barnen”. På eftermiddagen skulle en ”liten högtidlighet” anordnas - och då skulle far i huset medverka.

Annons

Annons

Modern skulle också, ”så långt det är möjligt”, slippa ägna sig åt hushållsarbete under Mors dag. Detta fick i stället barnen ta över, slog häftet fast.

Att fira såväl Mors som Fars dag genom presenter, bjudning eller ett grattis är dock alltjämt en tradition - och visst kan väl mamma förtjäna lite uppskattning på Mors dag?

Fyll i formuläret nedan för att skicka just din hälsning, senast den 25 maj. Hälsningarna kommer att publiceras på vår sajt i samband med Mors dag.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan