Det är jp.se som rapporterar om den lustiga händelsen. Så här dagarna efter valet florerar teorier om valfusk på sociala medier. Enligt uppgifter till Jönköpings-posten ska en Facebooksida bland annat ha spridit ett inlägg som bland annat ifrågasätter att Sverigedemokraterna enbart fick drygt 17 procent. Inlägget har fått tusentals reaktioner och delningar.

En Jönköpingsbo reagerade på fenomenet och bestämde sig för att göra en kupp. Han la upp en namninsamling med rubriken "SD anmäler valfusk" som han publicerade i en av de Facebookgrupper där teorier om valfusk spreds. Men han hade inte räknat med det resultat som han fick.

På tisdagskvällen hade namninsamlingen fått över 1 600 underskrifter och man får anta att de flesta inte hade läst texten ordentligt. I texten står det nämligen följande: ”Alla som signerar det här står upp för Sverige och kan hädanefter stolt titulera sig imbecill - en kämpe för fosterlandet”. Dessutom är inlägget signerat med SverigeDEMONkraterna.

Annons

”Blir mörkrädd”

– Jag testade att göra en namninsamling och tänkte att grejen skulle falla bara någon läser den. Jag trodde att kanske 50 personer skulle skriva under och det skulle ändå vara jättekul, säger Jönköpingsbon till jp.se.

Det blev mer än 50 underskrifter och Jönköpingsbon säger att han blir mörkrädd av resultatet.

– Om man tänker på vilken målgrupp det är som skriver så är det främst sverigedemokrater. Det går ju mycket snack om att alla som röstar på SD är rasister men jag har svårt att tro det. Min tes är att folk bara är oinsatta och det här bevisar att om folk bara ser en bild och rubrik så köper de det.

Här kan du läsa hela texten till namninsamlingen.