Annons

Plusresultatet sker parallellt med pågående nyproduktion av 200 bostäder hög renoveringstakt och en låg hyreshöjning under året, uppger Vätterhem.

– Vi är tacksamma för det här resultatet. Det hela bygger på att det är låga räntor och det gör det gynnsamt för fastighetsägarna. Samtidigt har vi varit duktiga på kostnadssidan och varit varsamma om resurserna, säger Thorbjörn Hammerth och förklarar att vinsten kommer att behållas i verksamheten för nyproduktion och man slipper ta lån.

Annons

– Vi är extra nöjda med att ha klarat den här vinsten trots låga hyreshöjningar. Hyreshöjningen var bara 0,5 procent, säger Thorbjörn Hammerth.

Internt benämns 2016 för utvecklingsåret då det blev året då man genomfört närmare 50 tunga projekt.

– Bland annat håller vi på och ska bygga 1 000 bostäder på Strandängen. Jag ser mer möjligheter än svårigheter i Jönköping. Det är många byggbollar att hålla i luften och många intressen att beakta, säger Thorbjörn Hammerth.

Hur ser du på det stora behovet av nya bostäder i Jönköping?

– Det är en spännande utmaning. Jag ser stora möjligheter i Jönköping. Det finns ett stort "go" i Jönköping. Det är många detaljplaner, mycket planförfrågningar och många vill investera och utveckla.