Det tävlades också i Karlskoga och Fagervik. Tävlingarna ingår i Svenska Ungdomscupen och Juniorcupen, där de tävlande samlar poäng under säsongen.

Samtliga kanotister kämpade väl och medaljskörden blev stor för Vätterklubbarna, totalt 16 stycken.

På tävlingsplatsen fanns allt från nybörjare till världselit. I samband med prisutdelningen hyllades Martin Nathell för sitt VM-guld och Leif Browall för sitt guld och brons vid Rodd-EM för masters. Båda två är hemmahörande i Ängelholms Rodd och Kanotklubb. Martin var prisutdelare under tävlingen och en stor förebild för ungdomarna.

Två guld

Paula Sackbrook, JKK, tog guld på 200 meter i D18. 5000-metersloppet tvingades hon bryta på grund av trasigt roder.

Angelina Ghahremanzadeh, JKK, tog två guld i F02, både på 200 meter och långlopp.

Annons

Viktor Larsson, JKK, och Max Webers, HKK, lyckades båda bra i P03. Viktor tog ett guld och ett silver, Max tog två brons. Jakob Wahlström, HKK, paddlade starkt och slutade på fjärde plats i både det korta och långa loppet.

I samma åldersklass tävlade Signe Claesson, JKK. Signes hade otur i 200-metersloppet men tog revansch i långloppet och paddlade hem en silverpeng.

Ska till Norge

Hugo Johansson, HKK, tog silver på både 200 meter och långloppet. Viktor Andersson, JKK, tog brons på 200-metersloppet. Viktor Skagerö, JKK, var också med och slogs om medaljerna men slutade utanför pallplats. Alla killarna tävlar i P04.

I F04 tog Nora Zbikowski, JKK, silver på långloppet.

I klassen F05 tog Ida Klahr, HKK, två brons och Elton Backer, HKK, var först över mållinjen i P06:s båda lopp.

Kommande helg åker Greta Helleblad, Fredrik Karlsson, Paula Sackbrook, Agnes Klahr och Luise Sackbrook till Norge för att representera Sverige när Nordiska mästerskapen avgörs i Kristiansand.