Annons

Tingsrätten häktade under fredagen den 21-årige man som redan den 5 januari häktades i sin frånvaro, misstänkt för mordet på Råslätt den 21 december 2016. Mannen har varit internationellt efterlyst.

Stängda dörrar

Vid häktningsförhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, har tingsrätten kommit fram till att mannen ska vara fortsatt häktad såsom på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagare Anders Brokelind fick också tillstånd att besluta om restriktioner.

Annons

- Han anmälde sig självmant till polisen igår (torsdag). Vi har haft ett kortare förhör med honom. Hans inställning är att han förnekar brott, säger Anders Brokelind.

Sannolika skäl

Skälen för häktningen är att 21-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord och att det finns risk att mannen avviker eller på annat sätt undanröjer bevis eller försvårar utredningen.

Varför anmälde han sig?

- Det vet jag inte. Man kan bara spekulera i att det är ganska svårt att hålla sig undan en längre tid om man inte har ekonomiska resurser. Det kostar pengar att hålla sig gömd. Så här brukar det se ut. Många efterlysta ger upp efter ett tag då det inte fungerar längre.

Vad händer härnäst?

- Inte mycket. Nu är det snart helg och sedan fortsätter arbetet i nästa vecka då även hans advokat, Uno Karlsson, är med. Den tekniska undersökningen ska fortsätta, bland annat ska man gå igenom telefonlister från de berörda personerna.

Åtal ska vara väckt den 3 februari 2017

Sedan tidigare sitter en 56-årig man häktad misstänkt för samma brott. Han nekar till inblandning i brottet.

Man förhörd efter mordet

Nya uppgifter om mordet

Han är misstänkt för mordet

Bakslag för Silbersky

Nya turer om Råslättsmordet

Efter mordet - vi har spår