Annons

En av länstrafikens bussar på linje 132 mellan Jönköping och Gislaved gick vid 17-tiden av ännu okänd anledning av vägen. Det inträffade höjd med Lilla Bosarp mellan Mulseryd och Norra Unnaryd, och bussen åkte i riktning mot Gislaved.

Bussen blev stående på alla fyra hjulen i diket vid sidan av vägen. 25 personer fanns ombord på bussen, och två personer fördes till Länssjukhuset Ryhov. Enligt ett pressmeddelande från akutkliniken på sjukhuset bedöms de vara oskadda. Ambulanspersonal har undersökt samtliga på bussen, och polisen uppger att ingen har skadats allvarligt.

Påverkan på trafiken

Annons

Enligt Trafikverket har olyckan stor påverkan på trafiken i båda riktningar. Vägen har inte avstängd, utan det gick att passera olycksplatsen. Den preliminära prognosen var att det skulle vara begränsad framkomlighet till cirka 19.30.

Räddningsstyrkor från Unnefors, Hestra, Ryd, Bottnaryd och Jönköping larmades till platsen.

Passagerarna har hämtats upp av ersättningsbuss.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott, men för att kunna utreda orsaken till olyckan har polisen inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada. Bussen har tagits i beslag för teknisk undersökning, och för att kunna göra det måste det finnas en brottsrubricering.

Polisen har hållit eller kommer att hålla förhör med föraren och passagerare.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!