Det är en diger lista av stölder som 40-åringen nu åtalas för. Han misstänks ha stulit en elcykel, värd 12 000 kronor av Länsförsäkringar i Jönköping, en händelse som ägde rum i slutet av oktober.

Samma dag stal mannen en cykellampa och ett par handskar till ett sammanlagt värde av 999 kronor. Det ägde rum på Barnarpsgatan i Jönköping.

Erkänner brotten

Även den tredje åtalspunkten handlar om stöld och den här gången rör det sig om betydligt större belopp. Den 6 januari stals elektronik från Domstolsverket till ett värde av nästan 170000 kronor. Utöver detta försvann även en ryggsäck samt ett par hörlurar.

I samtliga tre fall erkänner 40-åringen stölden.

Förnekar allt

Det gör han dock inte i den fjärde åtalspunkten som också handlar om stöld. Här handlar det om Jönköpings Läns Byggmästareförening som hade påhälsning av tjuvar, och där man stal 2355 kronor i kontanter.

Inte heller den femte åtalspunkten, stöld, erkänner 40-åringen. Det handlar om en stöld hos Sveriges Byggindustrier där biobiljetter för 12000 kronor försvann. Om 40-åringen inte fälls för stöld åtalas han för häleri i andra hand.