Annons

Den senaste månaden har polisen tagit emot ett 40-tal anmälningar om stölder ur förråd, ladugårdar, maskinhallar och stall i Jönköpings län.

Stölderna har skett på gårdar på Höglandet, i Jönköpings kommun och i Värnamo kommun, och förövarna har främst stulit verktyg men också röjsågar, motorsågar, diesel och ridsadlar. Exakt hur många av stölderna som berör Jönköpings kommun har polisens presstjänst inga uppgifter om.

Samma typer av stölder har förekommit i Kronobergs län under samma tid.

– Med tanke på brottstiden och var stölderna har skett misstänker vi att det rör sig om samma gärningspersoner. Det är samma geografiska område och en begränsad tidsperiod. Dessutom har det försvunnit ungefär samma typ av saker på de olika platserna, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst.

Annons

Ingen misstänkt

Det finns ännu ingen misstänkt.

– Vi är intresserade av tips och iakttagelser som kan sättas i samband med de här stölderna. Det kan till exempel vara att någon har sett en bil eller personer som inte brukar uppehålla sig i ett visst område. Om någon gör sådana iakttagelser är det bra om man antecknar registreringsnumret, säger Monica Bergström.

Den som har tips att lämna kan kontakta polisen via telefonnummer 114 14 eller 112 i akuta fall eller vid pågående brott.

Polisen har inga exakta uppgifter om det sammanlagda värdet på stöldgodset.