Annons

– Vi gör saker med barn och för barn och det är kul att kunna göra något från hjärtat, något som alla kan vara med på. Det fanns så mycket kärlek i Jönköping den här helgen, det var en helt fantastisk känsla. Just hos hästmänniskor tror jag också att det finns extra mycket omtanke, säger Kicki Sander som driver Agrias Ponnyklubb.

Under hela Elmia Scandinavian Horse Show var de igång med sina aktiviteter och insamlingar till Almers hus, dit cancerdrabbade familjer kan få komma för en veckas semester och andningspaus. Barncancerfonden står för både resan dit och boendet.

Redan på onsdagen, när inträdet bara var 20 kronor till kvällens stora show med bland annat världsartisten Tobbe Larsson, uppvisning av islandshästar och Hööks duellhoppning för lokala juniorer, kunde besökarna donera en valfri summa för sina läktarplatser som gåva till Almers hus.

Annons

Husqvarna donerade samma kväll 20 000 kronor.

Populär tvåbenshoppning

Ponnyklubben arrangerade alla dagar sin populära tvåbenshoppning i Fan Zone, där den som ville fick prova på att hoppa som en häst genom en hinderbana för startavgiften 20 kronor, som gick till Almers hus. Det poppades och såldes också popcorn för att samla in pengar. Totalt samlade man in 29 842 kronor, som tillsammans med Husqvarnas donation och en gåva på 2 500 kronor från K9 Schampo blir totalt 52 342 kronor.

Insamlingarna har drivits av de tre största huvudsponsorerna för Elmia Scandinavian Horse Show – Volkswagen, Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringar.

Almers hus i Varberg invigdes 1993, efter ett initiativ från Ingrid och Ingemar Persson som m..

Almers hus i Varberg invigdes 1993, efter ett initiativ från Ingrid och Ingemar Persson som miste sin dotter i en cancersjukdom. Den stora villan i utkanten av Apelvikens kurortsområde har sitt namn efter doktor Almer som blev barnens särskilda beskyddare när han skapade Kustsanatoriet för tbc-sjuka.

Almers hus har fyra lägenheter där cancerdrabbade familjer kan få bo fritt en semestervecka. Barncancerfonden äger Almers hus, som drivs genom gåvor från privatpersoner och företag