Annons

Nu har slutresultatet kommit, och det visar att man samlade in 68.340 kronor i form av facebook, swish och kontanter

En del önskar sig presenter eller resor när de fyller år – företagsprofilen Jonas Carpvik önskar sig en bättre framtid för världens barn. Därför firade han sin 50-årsdag med en välgörenhetskonsert den 29 september.

– Tanken om en konsert i samband med min 50-årsdag har funnits en lång tid och att kunna göra det i samarbete med Erikshjälpen känns helt rätt. Erikshjälpen är en organisation jag har stort förtroende för, som har en passion för det man arbetar med och som gör stor nytta i de projekt man är involverade i, säger Jonas Carpvik, i ett pressmeddelande.

Jönköpingsbon Jonas Carpvik har under många år arbetat som företagsledare. Musiken har alltid varit en viktig del av hans liv.

Annons

– Under åren har jag haft förmånen att få spela med många väldigt duktiga och professionella musiker. Flera av dem kommer medverka på konserten. Det blir ett riktigt grymt band på scen.

”Nu får musiken betyda ännu mer”

Under välgörenhetskonserten blir det musik från blandade stilar, både med solister, kör och instrumentalt.

– Det blir en konsert med musik som på olika sätt betytt något för mig. Och nu får musiken också betyda ännu mer, genom att bidra till att barn runt om i världen får ett bättre liv, med hjälp av Erikshjälpens insatser, säger Jonas Carpvik.

Medverkande

På ”En konsert mitt i livet - Med tanke på andra” medverkar Lars ”Lisa” Andersson och Rodney Alfvén på keyboard, Olle Junholm på gitarr, Peter Arvidsson på bas, Jocke Sundler och Christoffer Carpvik på trummor/slagverk, samt en sexmannakör under ledning av Matilda Sundström.

Till de fattigaste i Bangladesh

– Det blir en fantastisk kväll. Vi är glada och tacksamma över Jonas fina initiativ, han har ett stort hjärta för andra människor. Pengarna som samlas in vid konserten kommer göra stor skillnad, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen.

Pengarna kommer bland annat gå till arbete i Bangladesh där översvämningar och extremväder drabbar den fattigaste delen av befolkningen svårt. Erikshjälpen jobbar på olika sätt för att hjälpa barn och familjer där. Det handlar till exempel om sjukhusbåtar, flyttbara skolor och att lära barn att simma.

Vad kul att ni skrev inför Jonas Carpviks födelsedagsfirande med konsert i Huskvarna. https://www.jnytt.se/article/50-arsjubilar-firar-med-konsert/ Jag tänkte bara mejla lite info om hur Jonas insamling gick. Nu har vi räknat ihop det som kom in () och det blev hela 68 340 kronor! Vi på Erikshjälpen är så glada och tacksamma för varje krona!