Annons

Händelsen inträffade den 19 november. Enligt uppgifter till polisen så handlade det om en äldre man som försökte locka med sig flickan från platsen.
Polisen i Jönköping bekräftar att man har fått in en anmälan om händelsen.
- Vi har fått in en anmälan den 19 november av mamman till den utsatta flickan. Hon berättade att dottern var på väg hem från skolan då hon mötte en man som tog tag i flickans arm och ville locka henne med godis, säger polisens presstalesman Lasse Johansson och fortsätter:

Kunde slita sig loss
- Han ska ha dragit med sig flickan över gatan innan hon kunde slita sig loss. Saken utreds nu av familjevåldsenheten.
Mikael Leidefors, förundersökningsledare, berättar att man har förhört flickan men vad som har framkommit kan han inte säga.
Nu har Torpaskolans rektor Marit Andersson gått ut med ett brev till samtliga föräldrar på skolan, och där uppmanar man föräldrar att inte låta eleverna gå hem ensamma efter skolan.
Istället vill man att föräldrarna hämtar barnen eller att man är en grupp som går hem tillsammans.
Jnytt har också varit i kontakt med en mamma till ett barn på skolan. Och mamman vittnar om att hela situationen är olustig.
- Mitt barn har mått dåligt och har varit rädd. Det har inte alls känts bra, säger mamman.

Tar det på allvar
- Efter att ha fått det här informationsbrevet så tror jag att det är många som tar det på allvar. Det är hemskt att något sådant här kan inträffa.
Händelsen är inte unik. Rektorn skriver i informationsbrevet att man hade en liknande historia med ett barn som blev kontaktad av okända vuxna för några månader sedan. Och man kommer också att återigen samtala om vad man ska göra ifall det händer.