Annons

Jönköpingsbördige Tim Widing spelar collegegolf på University of San Fransisco. Han har en individuell seger från årets säsong och är en ledargestalt i både landslaget och collegelaget.

Nu är Widing en av tre spelare som har blivit uttagna till lag-VM. De övriga spelarna i laget är Oliver Gillberg från Kårsta Golfklubb och Fredrik Niléhn, Delsjö Golfklubb.

– Vi har ett mycket rutinerat lag. Fredrik och Oliver kommer att bli proffs under hösten och detta är deras examen. Alla spelarna har vunnit under året och formatet där två av tre resultat räknas varje dag passar oss. Vi kommer att spela mycket offensivt, säger herrtränaren Ola Lindgren i ett pressmeddelande.

Tim Widing finns, precis som Oliver Gillberg, just nu med när den tredje upplagan av Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson avgörs på Katrineholms Golfklubb under veckoslutet.

Annons

Tävling med lång historia

World Amateur Team Championship, eller lag-VM, är en tävling med en lång historia. Sverige har varit med sedan starten där herrarnas första mästerskap spelades 1958 på St. Andrews medan damernas första spelades 1964 i St. Germain, Frankrike. Sverige har en seger på herrsidan 1990 och två på damsidan, 2004 och 2008.

Årets mästerskap spelas på irländska Carton House Golf Club utanför Dublin, där 400 spelare från 72 länder gör upp om mästerskapstitlarna.

Anläggningen består av två banor, Montgomerie Course och O’Meara Course, som båda kommer att användas under mästerskapet.