Annons

Som Jnytt avslöjade redan för tre dagar sedan så var 23-åringen aktuell för en övergång till J-Södra.

Nu är det klart. Affären blev klar innan transferfönstret stängde vid midnatt under tisdagen. Kontraktet gäller säsongen ut för Abdulahi som mest hållit till i den holländska andraligan med SC Telstar. Han har även testat spel i den högsta serien men där har speltiden varit mycket begränsad.

Sedan 1 juli har han varit kontraktslös och siktet har varit inställd på en ny klubb.

- Det känns bra att komma hit. Jag har tränat med killarna i en vecka, jag har blivit omhändertagen och jag gillar staden. Jag ska göra allt för att hjälpa klubben under resten av säsongen, säger Abdulahi till J-Södras instagramkonto.

Annons

Hörde av sig själv

Den centrals mittfältaren har tränat med J-Södra en tid. Enligt J-Södras tränare Andreas Brännström var det en slump att J-Södra fick uppögonen på honom.

- Han tog själv kontakt med oss och frågade om han fick träna med oss eftersom han var och hälsade på släktingar i området.

- Det var ingenting som vi letade efter själva, utan han bad att få visa upp sig. Så han var här och tränade med oss i veckan, sa Brännström till Jnytt för tre dagar sedan.

Abdulahi tillhörde Ajax ungdomsakademi under säsongen 2010/2011 men lämnade klubben efter efter ett år. Nu blir det J-Södra istället resten av säsongen.