Polisen fick in polisanmälan 03.22 natten till måndagen.

– Inringaren hade tyvärr inte sett tjuven, men vaknade av någon form av larm. Vi har ingen misstänkt person i nuläget, berättar Mariana Persson, polisens vakthavande befäl.

02.52 natten till måndagen ska även en parkerad BMW på Styrmansgatan i Jönköping utsatts för en airbagstöld. Någon krossade rutan på bilen, men fick inte med sig krockkuddarna. Polisen var snabbt på plats och säkrade spår.

Jnytt har under måndagskvällen varit i kontakt med en av de drabbade. Hon vill vara anonym, men bor i en villa i Jönköping.

Det här var andra gången på drygt ett år som hennes bil förstördes.

– Vi kom hem sent i går kväll, det är inte ofta vi lämnar den bilen hemma, det måste ha hänt mellan 03 och 06 på natten, säger hon till Jnytt.

Annons

Första gången hon blev av med sin airbag, alltså 2016, var förfarandet något annorlunda. Då hade tjuvarna gått in genom att lyfta bort framrutan. De tog också bort ratten mycket finare, den här gången krossade man en bakruta och tog sig in via bakdörren.

– Det var uppenbart att det var just det här märket de var ute efter. Vi hade en ny Volvo stående bredvid, den brydde de sig inte om.

Det var ingen rolig syn som mötte en av de drabbade i Jönköping.
Foto: Privat


Foto: Privat