Det var vid 20-tiden på söndagen som en man i 60-årsåldern anhölls skäligen misstänkt för mordet på en annan man i ett sommarstugeområde i Tovrida utanför Lekeryd. Enligt grannar ska det ha skett alkoholrelaterade fester på fastigheten och det talas också om en mystisk bil som har setts åka till och från adressen nattetid.

Det är dock inget som förundersökningsledare åklagare Adam Rullman vill kommentera.

– Det jag kan säga är att en man i 60-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mord och att anhållandet skedde vid 20-tiden. Mannen är hemmahörande i Jönköpings kommun, men jag vill inte kommentera om han bor på adressen där kroppen hittades, säger Adam Rullman, och säger att polisen fått kännedom om mordet efter att ha fått samtal från en person.

Annons

Vem personen är eller vad som har sagts vill han inte kommentera.

”Inget naturligt dödsfall”

Han berättar att den misstänkte mannen hämtades in till förhör under söndagen. Ett stort antal personer i den misstänktes närhet har också tagits in till förhör och det var den sammantagna bilden av vad som framkom i samtliga förhör som ledde fram till att den misstänkte mannen blev anhållen.

Det ska även ha varit avgörande hur kroppen låg och hur det såg ut på mordplatsen som var avgörande för att misstankarna riktades mot den nu anhållne mannen.

– Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, då vi inte har bevis som räcker för att få honom anhållen på sannolika skäl, förklarar Adam Rullman.

Han vill inte lämna några detaljer hur det såg ut på mordplatsen eller hur kroppen låg. Kroppen är fortfarande inte identifierad, men om det tyder på att kroppen legat länge eller inte vill Adam Rullman inte spekulera kring.

– En rättsläkare kommer att ge ett preliminärt utlåtande om ett eventuellt tillvägagångssätt och annat, och då vet vi mer. Men vi ser det inte som något naturligt dödsfall då vi landat i att vi har en skäligen misstänkt för mord, säger Adam Rullman.

Han säger att det inte är ovanligt att en kropp är oidentifierad till en början, och att det kan tyda på flera saker än att personen legat länge.

Nekar till mord

Han vill inte gå in på vad som sagts i förhör varken med den misstänkte eller de som hörts i hans närhet, mer än att den misstänkte nekar till mord.

– Men jag vill inte gå in på om han erkänner de faktiska omständigheterna. Onsdag klockan tolv ska vi ta ställning till om han ska häktas eller inte och då kanske jag kan berätta mer, säger Adam Rullman.

Nu fortsätter polisen att förhöra personer i den misstänktes närhet och även dörrknackningarna fortsätter.

– I det här huset ligger inte husen jättenära varandra, men det är ett område där vi pratar med personer som kan veta något. Eftersom vi inte pratat med alla än så vill vi inte gå ut med för mycket detaljer så att de kan påverkas av något som någon annan sagt.

Polisen har spärrat av området där det misstänkta mordet tros ha begåtts.
Foto: Läsarbild

Relaterat: Granne: ”Mycket festande”
Relaterat: 60-åring anhållen för mordet