Annons

Efter skottlossningen på Harrys i centrala Jönköping natten till den 24 februari häktades tre män misstänkta för inblandning i dådet.

Två av männen häktades på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Åtal skulle väckas senast den 13 mars.

Men nu meddelar assistentåklagaren David Larsson att åklagarsidan kommer att begära en förlängning av häktningen. Omhäktningsförhandlingen väntas ske under onsdagen.

– Misstankarna kvarstår och vi anser att det fortfarande finns skäl till att ha de här två männen häktade. Det är en utredning som troligtvis kommer behöva flera förlängningar, säger Larsson.

Den tredje mannen häktades först såsom skäligen misstänkt för medhjälp till försök till mord. Men även han sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtalstiden löper i det här fallet ut nästa vecka.

Annons

Larsson säger att det fortsatt råder ett intensivt utredningsarbete och att den redan stora förundersökningen kommer att växa ytterligare, bland annat på grund av att det finns flera misstänkta gärningsmän. Inledningsvis anhölls sex personer.

När häktningsförhandlingarna inleddes vid Jönköpings tingsrätt den 27 februari försattes två män på fri fot. Häktningsförhandlingen kring den sjätte mannen ställdes in då åklagarsidan hävde anhållan.

Harrys ägare, krögaren Jon Espeset, har tidigare berättat för Jnytt att det inte finns någon hotbild mot varken honom eller krogen.

Espesets teori är i stället att det hela är ett vansinnesdåd efter att någon blivit avvisad från ett black-jack-bord för misstänkt fusk tidigare under samma kväll som skottlossningen ägde rum.

Läs även

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app